Over TEJO, visie en missie en de nieuwe HOU VAST Beweging

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 04 dec
  inSint-Martens-Latem

  Immuun voor kanker?

  IMMUUN VOOR KANKER verhalen over wetenschap, mensen en verbeelding De wetenschap heeft de laatste jaren veel vooruitgang geboekt in de st...
 2. 12 jan
  inSint-Martens-Latem

  Bijeenkomst Leesgroep 1

  Bespreking van Paolo Cognetti, De acht bergen De Bezige Bij, 2017, 239p. Oorspronkelijke titel: Le otto montagne (2016)
 3. 15 jan
  inSint-Martens-Latem

  Bijeenkomst Leesgroep 2

  Bespreking van Paolo Cognetti, De acht bergen De Bezige Bij, 2017, 239p. Oorspronkelijke titel: Le otto montagne (2016)
 4. 17 jan
  inSint-Martens-Latem

  Bijeenkomst Leesgroep 3

  Bespreking van Paolo Cognetti, De acht bergen De Bezige Bij, 2017, 239p. Oorspronkelijke titel: Le otto montagne (2016)
Toon alle activiteiten
12 okt
Deurle - Centrum De Vierschaar

TEJO, visie en missie en de nieuwe HOU VAST Beweging

Davidsfonds Latem-Deurle en de Gezinsbond Latem-Deurle nodigen jullie uit op donderdag 12 oktober 2023 om 20.00 uur in Centrum de Vierschaar, X. De Cocklaan in Deurle voor een lezing door Ingrid De Jonghe, oprichtster van TEJO

‘Tejo, visie en missie en de nieuwe HOUVAST beweging’

Ingrid De Jonghe brengt een boeiende getuigenis over het mentaal welzijn bij jongeren. Bijna 14 jaar geeft TEJO (TEJO = Therapeuten voor Jongeren) laagdrempelige therapeutische begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, anoniem en gratis. Op die manier komt TEJO preventief tegemoet aan dringende hulpvragen zodat de probleemsituatie niet verder escaleert en de jongeren in een vroeg stadium geholpen worden. TEJO heeft huizen in 20 Vlaamse steden, waaronder Gent, Sint-Niklaas en Oudenaarde.

Omdat jongeren met soms ernstige, complexe verhalen komen die veel te lang wachten om hulp te vragen, werd beslist met de HOU VAST Beweging te starten om meer preventief, ‘op tijd’ te kunnen ingrijpen.

Vanaf dit schooljaar wordt gestart met verschillende nieuwe preventieve projecten en Ingrid De Jonghe legt ze graag uit!

Ingrid is pedagoge, criminologe, gedragstherapeut en schrijfster, ze is een uitermate bevlogen spreekster en was enkele maanden geleden te gast bij “Alleen Elvis blijft bestaan” op VRT1.

Deelnameprijs: € 5 voor leden van Davidsfonds en/of Gezinsbond

€ 10 voor niet-leden

We bieden je graag een drankje aan na de lezing.

Inkomkaarten bij: Gezinsbond

Frieda Van den Heede - 09 282 51 30

info@gezinsbond-deurle-latem.be

Rekening: BE66 0682 0186 8343

Davidsfonds

Etienne Bauwens - 09 282 30 77

bauwense@proximus.be

Rekening: BE23 8910 5401 7791

Inschrijving vooraf ten laatste tegen 8 oktober, enkel geldig na betaling

donderdag 12 oktober 2023 om 20:00 uur

Ingrid De Jonghe brengt een boeiende getuigenis over het mentaal welzijn bij jongeren ‘TEJO, visie en missie en de nieuwe HOU VAST Beweging!’ Bijna 14 jaar geeft TEJO (TEJO = Therapeuten voor Jongeren) laagdrempelige therapeutische begeleiding  aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, anoniem en gratis. Omdat jongeren met soms ernstige, complexe verhalen komen die veel te lang wachten om hulp te vragen werd beslist met de HOU VAST Beweging te starten om meer preventief, ‘op tijd’ te kunnen ingrijpen. Vanaf dit schooljaar starten zij met verschillende nieuwe preventieve projecten en Ingrid De Jonghe legt ze graag uit! In samenwerking met Gezinsbond Deurle-Latem. (Vierschaar, Deurle, 20 u.)

ingrid-de-jonghe1

Labels: Mens & MaatschappijZingevingLezingActiviteit