Over Kunstenaarsdorpen in Europa rond de eeuwwisseling

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

19 feb
Deurle - Centrum De Vierschaar

Kunstenaarsdorpen in Europa rond de eeuwwisseling

Wij verwelkomen ons lid Ann De Beir met een lezing over kunstenaarsdorpen in Europa rond de eeuwwisseling.  Sint-Martens-Latem is geen alleenstaand fenomeen als kunstenaarsdorp, overal in West-Europa zien we deze kolonies verschijnen rond 1900. Telkens draait het rond een sleutelfiguur, zoals Binus in ons dorp. En welke zijn de onderliggende redenen dat dit fenomeen zo wijdverspreid geraakte, tot zelfs dichtbij Moskou? Sociaal-maatschappelijke redenen, dogmatische academies, de oprukkende industrialisatie in steden alsook technische ontwikkelingen maken deze 'retour à la nature' mogelijk en geven een explosie aan -ismes. (Vierschaar, Deurle, 20 u.)

 

maandag 19 februari 2024 om 20:00 uur

Davidsfonds Latem-Deurle verwelkomt op maandag 19 februari Ann De Beir met een lezing over kunstenaarsdorpen in Europa rond de eeuwwisseling. Sint-Martens-Latem is geen alleenstaand fenomeen als kunstenaarsdorp. Overal in West-Europa zien we deze kolonies verschijnen rond 1900 en telkens draait het rond een sleutelfiguur. Welke zijn de onderliggende redenen dat dit fenomeen zo wijdverspreid geraakte? Sociaal-maatschappelijke redenen, dogmatische academies, de oprukkende industrialisatie in steden, …? Afspraak in de Vierschaar te Deurle om 20 u.

Om organisatorische redenen vragen wij in te schrijven.langs de link

https://docs.google.com/forms/d/18Cz7aVJDOsya056V2j1L1KiWLPf4SUejvYfwPFNlgXA/viewform?edit_requested=true

Lukt dit niet, kan inschrijven ook met een e-mail naar bauwense@proximus.be.

Deelname is gratis voor Davidsfondsleden; niet-leden betalen 10 euro (te betalen aan te ingang)

 anndebeir2

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief Gratis
Standaard € 10,00
Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstLezingActiviteitCultuurregio Gent