Over Immuun voor kanker?

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 04 dec
  inSint-Martens-Latem

  Immuun voor kanker?

  IMMUUN VOOR KANKER verhalen over wetenschap, mensen en verbeelding De wetenschap heeft de laatste jaren veel vooruitgang geboekt in de st...
 2. 12 jan
  inSint-Martens-Latem

  Bijeenkomst Leesgroep 1

  Bespreking van Paolo Cognetti, De acht bergen De Bezige Bij, 2017, 239p. Oorspronkelijke titel: Le otto montagne (2016)
 3. 15 jan
  inSint-Martens-Latem

  Bijeenkomst Leesgroep 2

  Bespreking van Paolo Cognetti, De acht bergen De Bezige Bij, 2017, 239p. Oorspronkelijke titel: Le otto montagne (2016)
 4. 17 jan
  inSint-Martens-Latem

  Bijeenkomst Leesgroep 3

  Bespreking van Paolo Cognetti, De acht bergen De Bezige Bij, 2017, 239p. Oorspronkelijke titel: Le otto montagne (2016)
Toon alle activiteiten
04 dec

IMMUUN VOOR KANKER verhalen over wetenschap, mensen en verbeelding De wetenschap heeft de laatste jaren veel vooruitgang geboekt in de strijd tegen kanker, met immunotherapie bijvoorbeeld. Toch blijft er een taboe rusten op de ziekte. Prof. en topdokter Tessa Kerre wil dat taboe doorbreken door een verhaal van hoop te brengen zonder te rooskleurig te zijn. Ze doet dat op verschillende manieren. Met woorden die de wetenschap rond kanker, het immuunsysteem en immunotherapie in 'mensentaal' uitleggen. Tegelijk groeit het besef dat de goede zorg verder moet gaan dan het loutere klinische aspect. Volgens Tessa Kerre kan de kunst hierin een belangrijke rol spelen. In haar boek (2022) 'Kunst op voorschrift' houdt ze een pleidooi voor integratie van kunsten in de zorg en in het ziekenhuis. Tessa Kerre is hematoloog en kliniekhoofd in het UZ Gent en hoofddocent aan Universiteit Gent.

maandag 4 december 2023 om 20:00 uur

IMMUUN VOOR KANKER?, verhalen over wetenschap, mensen en verbeelding De wetenschap heeft de laatste jaren veel vooruitgang geboekt in de strijd tegen kanker, met immunotherapie bijvoorbeeld. Toch blijft er een taboe rusten op de ziekte. Prof. en topdokter Tessa Kerre wil dat taboe doorbreken door een verhaal van hoop te brengen zonder te rooskleurig te zijn. Ze doet dat op verschillende manieren. Met woorden die de wetenschap rond kanker, het immuunsysteem en immunotherapie in 'mensentaal' uitleggen. Tegelijk groeit het besef dat de goede zorg verder moet gaan dan het loutere klinische aspect. Volgens Tessa Kerre kan de kunst hierin een belangrijke rol spelen. In haar boek (2022) 'Kunst op voorschrift' houdt ze een pleidooi voor integratie van kunsten in de zorg en in het ziekenhuis. Tessa Kerre is hematoloog en kliniekhoofd in het UZ Gent en hoofddocent aan Universiteit Gent.

TessaKerre1

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief Gratis
Standaard € 10,00
Labels: Mens & MaatschappijWetenschap & techniekLezingActiviteit