Over Culturele uitstap

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 09 jun
  inMerelbeke

  Bezoek Glasatelier Mestdagh

  Bezoek aan Glasatelier Mestdagh in Merelbeke. Wij worden ondergedompeld in de rijke geschiedenis van het atelier en ingewijd in de geheim...
 2. 07 jul
  inSint-Martens-Latem

  Vlaanderen Feest

  We vieren op 7 juli 2023 Vlaanderen Feest! in de Raadzaal van het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem. De avond gaat van start om 19.30 u...
 3. 01 sep
  inSint-Martens-Latem

  Bijeenkomst Leesgroep 1

  Bespreking van Yasmina Reza, Serge De Bezige Bij, 2021, 222p.   Oorspronkelijke Franstalige  titel: Serge    Oorspronkelijke titel: Matr...
 4. 04 sep
  inSint-Martens-Latem

  Bijeenkomst Leesgroep 2

  Bespreking van Yasmina Reza, Serge De Bezige Bij, 2021, 222p.   Oorspronkelijke Franstalige  titel: Serge    Oorspronkelijke titel: Matr...
Toon alle activiteiten
11

Culturele uitstap

Het bestuur van het Davidsfonds Latem-Deurle nodigt uit:

Uitstap naar Puurs en Antwerpen

donderdag 11 mei 2023 om 08:00 uur

Het bestuur van het Davidsfonds Latem-Deurle nodigt uit:

Uitstap naar Puurs en Antwerpen

Donderdag 11 mei 2023


Wil je twee bijzondere bezienswaardigheden bezoeken in een aangenaam gezelschap? Ga dan met ons mee op uitstap. Wij hebben alvast volgend aantrekkelijk programma voor jullie samengesteld:


08.00 Vertrek met de bus aan de parking van het voetbalveld, Hoge Heirweg 58, Sint-Martens-Latem

09.30 Koffie in het Fortcafé in Puurs

10.00 Geleid bezoek aan het Fort Liezele in Puurs


Op 1 mei 2023 opent Fort Liezele opnieuw zijn deuren. Een echte primeur dus. Het museum werd volledig heringericht. Wij ontdekken er het verhaal van de Antwerpse fortengordels en hun rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. 


12.30 Middagmaal in restaurant Broox


Wij bieden u volgend menu aan: aspergesoep, vlees of vis als hoofdgerecht, drankje, koffie. Extra dranken zijn voor eigen rekening.

14.00 Vertrek naar Antwerpen en toelichting over de Zuidwijk

Antwerpen Zuid is een prachtige hippe wijk. Met brede lanen, statige herenhuizen, mooie pleinen, boeiende musea, cafés, restaurants en bijzondere winkels. Vanop de bus krijgt u een toelichting over het verleden en het heden van deze interessante wijk.


15.00 Geleid bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten

Na een renovatie van 11 jaar is het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten Antwerpen weer open. In het prachtig gerenoveerde gebouw huist een fantastische kunstcollectie. De gids laat ons kennis maken met oude meesters zoals Rubens, Van Dyck en Van Eyck. In de nieuwe zalen hangen werken van James Ensor, Magritte, Modigliani en nog veel meer.
 

17.00 Na de rondleiding is er tijd voor een drankje (voor eigen rekening)

18.00 Terugreis

Met een tussenkomst van onze afdelingskas, kunnen wij deze uitstap aan onze Davidsfondsleden aanbieden voor 90 euro per persoon. Niet-leden betalen 100 euro.

Wie in het bezit is van een Museumpas heeft gratis toegang tot de twee musea (32 euro) en betaalt slechts 58 euro als Davidsfondslid en 68 euro als niet-lid. Heeft u nog geen museumpas? Dan kan het interessant zijn zo’n pas aan te schaffen. Voor 59 euro heeft u - vanaf de aankoopdatum - nog een jaar gratis toegang tot 225 musea. U kan zo’n pas aankopen via de website museumpas.be . Bij inschrijving voor deze afdelingsreis moet u wel het nummer van uw museumpas meedelen.

Inschrijven vóór 20 april.
Gezien de vele keuzemogelijkheden (lid  - niet-lid, vlees - vis, museumpas - geen museumpas) vragen we u per deelnemer het inschrijvingsformulier individeel in te vullen. De link voor het individuele inschrijvingsformulier vind je hier.

Lukt dit niet, kan inschrijven ook met een e-mail naar bauwense@proximus.be. Bij de inschrijving meedelen of u vlees of vis wenst als hoofdgerecht en eventueel het nummer van uw museumpas. Vooraf te betalen op BE23 8910 5401 7791 van Davidsfonds Latem-Deurle.


 

Prijzen

Voor de prijs zie de beschrijving

Labels: Activiteit